Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ημέρα γαστρονομίας



Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 διοργανώσαμε στο Σχολείο μας μια ενδιαφέρουσα δράση. Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας, που υλοποιεί η τάξη ΣΤ2 στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης, καλέσαμε στο Σχολείο τον κ. Αλεξάνδρου Παύλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Γαστρονομίας Πρέβεζας και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας (CEUCO).
Ο κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του Διευθυντή του Σχολείου, μίλησε και συζήτησε με τους μαθητές για την τοπική κουζίνα, τον τρόπο παρασκευής φαγητών και χρήσης διάφορων υλικών. Αναφέρθηκε στην ελληνική γαστρονομία και στην ορθή χρήση αρωματικών φυτών και βοτάνων. Κατέδειξε τα μειονεκτήματα του γρήγορου φαγητού και τα πλεονεκτήματα του σπιτικού φαγητού. Ο Διευθυντής και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον κ. Αλεξάνδρου για τις χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες που τους μετέδωσε.
Για τις ανάγκες της παραπάνω δράσης προγραμματίστηκαν ορισμένες δραστηριότητες από κατοίκους του χωριού και οι οποίες χρήζουν ευχαριστιών. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον κ. Στάχτιαρη Παναγιώτη για την προσφορά φλαούνων και της συνταγής που χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους. Επίσης, ευχαριστούν θερμά την κ. Παπαδοπούλου Στέλλα για την προσφορά διαφόρων εδεσμάτων και των οδηγιών παρασκευής τους. Τέλος, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Μίχο Δημήτριο για τη δεξίωση που παρέθεσε σε χώρο του ξενοδοχείου του στους εκπαιδευτικούς και στον προσκεκλημένο του Σχολείου με την ολοκλήρωση της παραπάνω δράσης.
 
  
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.