Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΔΑΠ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 ολοκληρώθηκε μια δραστηριότητα που σχεδιάστηκε πριν από καιρό. Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό: Κάθε σταγόνα του πολύτιμη» που υλοποιείται από την Α΄ τάξη, κλήθηκαν στο Σχολείο μας εργαζόμενες του Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Βόνιτσας, για να βοηθήσουν στην κατασκευή μιας χειροτεχνία σχετικής με το πρόγραμμα. Οι κυρίες του ΚΔΑΠ Βόνιτσας δέχτηκαν με προθυμία να έρθουν στο Σχολείο μας ανιδιοτελώς και από κοινού με τον δάσκαλο της τάξης, αποφάσισαν η χειροτεχνία να είναι καλοκαιρινό μόμπιλε με θέμα τη θάλασσα.
 Η κατασκευή της χειροτεχνίας ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας. Οι μαθητές έφεραν στην τάξη χάρτινα πιάτα, άμμο και κοχύλια. Στη συνέχεια σχεδίασαν και έκοψαν περιμετρικά ψαράκια, γαρίδες και αστερίες από χαρτόνι κάνσον. Έπειτα ο δάσκαλος της τάξης έβαψε τα χάρτινα πιάτα με πλαστικό χρώμα. Όταν ολοκληρώθηκε όλη αυτή η προετοιμασία, επισκέφτηκαν την τάξη οι «κατάλληλοι άνθρωποι» για να ολοκληρώσουν αυτήν τη χειροτεχνία και να προκύψει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Οι δύο κυρίες από το ΚΔΑΠ Βόνιτσας με όπλο τη σιλικόνη κόλλησαν και στόλισαν τα πιάτα. Την ίδια ώρα οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες, πρόσθεταν χρώματα στα στολίδια των μόμπιλε.
Ο δάσκαλος και οι μικροί μαθητές ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους την κ. Λίτου Δέσποινα και την κ. Κοκοτσέλου Κων/να για την πολύτιμη βοήθειά τους στην κατασκευή της παραπάνω χειροτεχνίας, που θα στολίσει την τάξη μας και τα παιδικά δωμάτια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.