Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ



Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντική αγωγή, αγωγής υγείας) που υλοποιούνται στο Σχολείο μας, οι δύο μικρότερες τάξεις πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μεσολογγίου την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.  Η αναχώρηση ορίστηκε στις 08:00 π.μ. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο και πρώτος σταθμός ήταν το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Εκεί αρχικά τα παιδιά ξεκουράστηκαν από το ταξίδι και έφαγαν το κολατσιό που τους προσφέρθηκε από το προσωπικό του ΚΠΕ. Στη συνέχεια παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με το τις δραστηριότητες του ΚΠΕ και επιπλέον θεωρητική παρουσίαση του προγράμματος «Αλυκές Μεσολογγίου». Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και επίλυση αποριών.
Ακολούθησε μετάβαση με λεωφορείο στο χώρο των αλυκών. Εκεί δάσκαλοι και μαθητές, μέσα από την περιήγηση στο χώρο και την ενημέρωση από τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ, γνώρισαν τα στάδια και τα μηχανήματα παραγωγής αλατιού. Επιπρόσθετα, παρατηρήθηκε η ορνιθοπανίδα της περιοχής, έγιναν μετρήσεις και επεξεργασία φύλλων εργασίας. Τα τελευταία συμπληρώθηκαν από ομάδες μαθητών και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια από τους εκπροσώπους των ομάδων. Τέλος, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το αλάτι και μπορούσαν να το δοκιμάσουν. Οι υπεύθυνοι των αλυκών έδωσαν, ως είθισται, στους επισκέπτες δώρο ένα σάκο με αλάτι!
Οι δάσκαλοι και οι μικροί μαθητές ευχαριστούν θερμά την υπεύθυνη του ΚΠΕ κ. Γιαννακογεώργου Όλγα για τη συνεργασία ως προς την οργάνωση - υλοποίηση της επίσκεψης και το πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό που προσφέρθηκε στο Σχολείο μας. Επίσης, ευχαριστούν θερμά τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ κ. Σταθακοπούλου Μαρία και κ. Σγούρα Νίκο για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους μετέδωσαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.