Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Επίδειξη από δύτη



Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας παρουσίαση – επίδειξη από τον εκπαιδευτή αυτοδυτών κ. Σκορδαλή Βασίλειο. Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Α΄ τάξης, λόγω του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί. Ο κ. Σκορδαλής αποδέχτηκε με μεγάλη προθυμία την πρόσκλησή μας και αφού προετοιμάστηκε κατάλληλα επισκέφτηκε το Σχολείο μας την παραπάνω ημερομηνία.
Ο κ. Σκορδαλής πραγματοποίησε ομιλία προς τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων. Η ομιλία αφορούσε το επάγγελμα του δύτη και τις συνθήκες που επικρατούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η ομιλία συνδυάστηκε με προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού και σχετικών ταινιών μικρής διάρκειας. Επιπλέον, τα παιδιά γνώρισαν τα εξαρτήματα της στολής του δύτη και τον τρόπο που προσαρμόζονται στο σώμα του δύτη πριν την κατάδυση. Επιπρόσθετα, τα παιδιά έμαθαν και εφάρμοσαν τα διεθνή σήματα με τα οποία συνεννοούνται οι δύτες στον βυθό της θάλασσας. Η ομιλία τελείωσε με επανάληψη των κυριότερων σημείων της παρουσίασης και επίλυση των αποριών των μικρών μαθητών.
Οι δάσκαλοι των παραπάνω τάξεων και οι μαθητές τους ευχαριστούν θερμά τον κ. Σκορδαλή για τις πληροφορίες που τους προσέφερε. Η παραπάνω δράση διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε όλη τη διάρκειά της και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να την παρακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μαθητές του Σχολείου μας στις επόμενες ημέρες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.