Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Επίσκεψη από Πυροσβεστική Υπηρεσία ΛευκάδαςΤην Τρίτη 6 Μαΐου 2014 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, πυροσβέστες που υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας. Αφορμή για την υλοποίηση της επίσκεψης είναι το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό: Κάθε σταγόνα του πολύτιμη», καθώς το νερό είναι το βασικότερο υλικό που χρησιμοποιεί η πυροσβεστική για την κατάσβεση πυρκαγιών.
Αρχικά, οι πυροσβέστες παρουσίασαν θεωρητικά το πολυδιάστατο έργο της υπηρεσίας τους, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. Η παρουσίαση περιελάμβανε ομιλία, προβολή σχετικών ταινιών μικρής διάρκειας και επίλυση αποριών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας.
Στη συνέχεια, κατά τάξεις οδηγηθήκαμε στο προαύλιο όπου μας περίμενε πυροσβεστικό όχημα! Ακολούθησε περιγραφή των χώρων του οχήματος, παρουσίαση των εργαλείων που περιελάμβανε και πέταγμα νερού με τη μάνικα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα στοιχεία, να δοκιμάσουν πυροσβεστικά κράνη και ορισμένοι να ρίξουν νερό με τη μάνικα.
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας κ. Γιάννο Βασίλειο για τη συνεργασία ως προς την οργάνωση - υλοποίηση της επίσκεψης. Επίσης, ευχαριστούν θερμά τον Ανθυποπυραγό κ. Ζηνέλη Κων/νο και τον Πυροσβέστη κ. Θεριανό Χρήστο για τις χρήσιμες εμπειρίες - πληροφορίες που τους μετέδωσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.