Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.

Ο θεματικός άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». 

Σήμερα, 6 Οκτωβρίου, το πρώτο δίωρο, πραγματοποιήθηκε σε κάθε τάξη προβολή ταινιών μικρού μήκους  και κατασκευές-ζωγραφική στα πλαίσια του θεματικού άξονα.

Το δεύτερο δίωρο, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο χορευτικός σύλλογος ’’Οδυσσέας Παλαίρου’’  και με την καθοδήγηση του κ. Σκλαβενίτη Σπυρίδωνα, μικροί και μεγάλοι μαθητές μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη tae kwon do  από τον  αθλητικό σύλλογο ’’Νίκη Παλαίρου’’ που πλαισιώθηκε από τους μικρούς και μεγάλους αθλητές του βοηθού προπονητή κ. Τσαντιώτη Θάνου.

 Το μήνυμα των σημερινών εκδηλώσεων είναι ότι ο αθλητισμός και ο χορός αναπτύσσει όλες τις φυσικοκινητικές ικανότητες του μαθητή, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική ανάπτυξη. Μέσα από τον αθλητισμό προάγονται υψηλές αξίες, όπως ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η ευγενής άμιλλα, η κοινωνική ενσωμάτωση και η ειρηνική επίλυση των διαφορών.Επίσης η μάχη που πρέπει να δοθεί κατά του ρατσισμού, υπέρ της διαφορετικότητας είναι μάχη όλων μας.

Δυστυχώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν έλαβαν χώρα οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του σχολείου, οι οποίες και αναβλήθηκαν για άλλη μέρα.

Θερμές ευχαριστίες στο χορευτικό σύλλογο ’’Οδυσσέας Παλαίρου’’ και στον αθλητικό σύλλογο ’’Νίκη Παλαίρου’’ που στήριξαν τις σημερινές μας δράσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.