Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Η παρέμβαση (σεμινάριο) αφορούσε τους μαθητές των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων και είχε θέμα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και το φαινόμενο του εθισμού από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου. Οι δραστηριότητες του «ΟΔΥΣΣΕΑ» πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., ενώ για το συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιεί υλικό από το πρόγραμμα «Αριάδνη» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά την παραπάνω ημερομηνία, μετά από σχετική πρόσκληση του Σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας η κοινωνική λειτουργός κ. Σταθοπούλου Ιωάννα και ο ψυχολόγος κ. Λουκίδης Χαράλαμπος. Οι δύο επιστήμονες πραγματοποίησαν σεμινάριο ανά τάξη. Χρησιμοποίησαν πλούσιο υλικό από το διαδίκτυο, μοίρασαν στους μαθητές έντυπο υλικό και απάντησαν υπομονετικά στις απορίες των μαθητών.
Το Σχολείο μας ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ιδιαίτερα τους δύο επιστήμονες που επισκέφτηκαν το Σχολείο μας και προσβλέπει σε μελλοντική ανάλογη συνεργασία. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.