
Ο χώρος του ελαιοτριβείου
είναι διαμορφωμένος έτσι, ώστε να μεταφέρει στους επισκέπτες βασικές γνώσεις
για την παραγωγή και επεξεργασία του ελαιόλαδου.
Παρουσιάστικε η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου σε
μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο κατά τα τρία στάδια επεξεργασίας, ενώ παράλληλα τονίστηκε η συμβολή του ανθρώπου,
της μηχανής και του νερού, στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία του.
Αμέσως μετά παρακολουθήσαμε βίντεο για την
παραγωγή συλλογή και επεξεργασία της ελιάς σήμερα στην Πάργα .Έγινε διαλογική
συζήτηση στην όποια συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την συγκομιδή της ελιάς στην Πάργα
και την Πάλαιρο.Μετά παρακολουθήσαμε την διαδικάσία κατασκευής σαπουνιού με ελαιόλαδο και πήραμε και απο ένα μικρό δωράκι, φρέσκο σαπουνακι.
Η περιήγηση στον κόσμο της παργινής ελαιοπαραγωγής ολοκληρλωθηκε στο χώρο γευσιγνωσίας και μελέτης,
όπου έγινε δοκιμή προϊόντων και
παράγωγων ελιάς.
Η εκδρομή έκλεισε
με μια βόλτα στα σοκάκια της Πάργας και ένα δροσιστικό παγωτό.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αθηνά και τον κ. Ηλιά Λιακρή για την όμορφη ξενάγηση στον κόσμο της ελιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.